Iskola ÁLTALÁNOS ISKOLA SZALÁNTA
7811 Szalánta, Hunyadi u. 43.
Tel.: 72/424-833
e-mail: szalantaisk@gmail.com
logo
 
főoldal iskolánk események tanulóink nevelőink alapítvány galéria
 

Aktuális híreink


Értesítjük a Szülőket, hogy a mai naptól az iskola minden tanulójának és dolgozójának az iskola közösségi tereiben, illetve azokban az esetekben, amikor több osztály tanulója tartózkodik együtt, KÖTELEZŐ a MASZK viselése.
2020.09.24.


Tájékoztató

Tisztelt Szülők!

Szeretettel köszöntünk Mindenkit az új tanév kezdetén.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott INTÉZKEDÉSI TERV alapján, a koronavírus elleni védekezés minél hatékonyabb megszervezése érdekében a következő intézkedéseket, változásokat vezettük be iskolánkban:
• Az iskolát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató tanuló látogathatja. Amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. „A szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.” Minden betegség után orvosi igazolással jöhet iskolába a gyermek.
• Az iskola bejáratánál vírusölő hatású kézfertőtlenítőt szükséges minden belépőnek használni, melyet a fenntartó biztosít.
• Az iskolában augusztus végén mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztek takarítóink.
• A szülőket kérjük, hogy ezentúl a kapuig kísérjék gyermeküket. Az alsó tagozatos kicsiket a felsősök kísérik el az osztályukhoz (ha ezt igénylik.)
• Az elsős szülők az évnyitó után és szeptember első két hetében az osztályteremig elkísérhetik gyermekeiket kézfertőtlenítés után, maszkban.
Szülői igazolást jelen helyzetben nem áll módunkban elfogadni, minden hiányzás után orvosi igazolást kérünk!
Délután a tanítónővel egyeztetett időpontban várják gyermeküket az iskola előtt.
• Ügyintézés esetén csak a bejáratnál lévő fertőtlenítés után, maszkban lehet bejönni az iskolába, előzetes telefonos időpont egyeztetés után.
• Kérjük, minden tanuló hozzon magával maszkot az iskolába! (Az autóbusszal közlekedőknek különösen fontos!)
Amennyiben családjában megjelenik a vírus, vagy a fertőzés gyanúja áll fenn, haladéktalanul értesítsék az iskolát.
Reméljük a meghozott intézkedések mindenki érdeklét szolgálják majd.
Kérjük, kísérjék figyelemmel a Kréta üzeneteket, az iskola honlapját és Facebook oldalát, mert a változásokról itt informálódhatnak.
Köszönjük az együttműködést!
(2020.09.06)


Beiratkozás: 2020.04.28-05.15.
Tájékoztató >>>
(2020.04.27.)


Tájékoztató levél Szülőknek >>>

Tájékoztatjuk a leendő elsőseink szüleit, hogy a 2020/2021-es tanévre a beiratkozás a rendkívüli helyzetre tekintettel elektronikusan vagy telefonon történik.

A következő adatokat kérjük jelentkezéskor megadni:

-          tanuló neve:

-          oktatási azonosítója (11 jegyű szám):

-          gondviselő neve:

-          lakcím:

-          telefonszám:

A megadott telefonszámon visszahívjuk Önöket a további információkért.

A Kréta rendszerben is kezdeményezhető a beiratkozás. Elérhetősége: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap, ahol a "Beiratkozás általános iskolába" menüt kell választani.

Iskolánk elérhetőségei:

email: iskolaszalanta@gmail.com

telefon: 72/424-833, 30/831-3841Iskola elérhetősége

Tájékoztatjuk a Szülőket, hogy az iskola e-mail címe: iskolaszalanta@gmail.com.
Ha a Krétán nem elérhető az üzenet (ami jelenleg karbantartás alatt van), itt is kereshetnek bennünket.
(2020.03.17)


Tanulói belépés

Értesítjük a tisztelt Szülőket, hogy tanulóink a feladataikat a saját Kréta felületükön érik el. A belépéshez használt felhasználónév a tanulók oktatási azonosítója (11 jegyű szám, mely a diákigazolványon szerepel), jelszava pedig a tanuló születési ideje (formátuma: 2001-01-02).
(2020.03.16)


Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!

A kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel szeretnénk tájékoztatást adni.
    - 
A következő időszak nem rendkívüli szünet, hanem tanítási idő, mely iskolán kívül, digitálisan történik.
    - 
Számítunk a Szülők segítségére, hogy a gyermekek valóban kellő időt töltsenek tanulással, így sikeresen teljesíthessék a tanévet.
    - 
Javasoljuk egy állandó napirend kialakítását (például 10-12 és 14-16 óráig az iskolai feladatok elkészítése a rendelkezésre álló digitális eszközök segítségével)
    - 
Az M5-ös TV csatorna felsős tanulóknak közvetít tanulást segítő műsorokat, melynek követését javasoljuk:
          o
 8-11 óráig matematika, magyar, történelem, biológia, informatika, művészetek tantárgyak,
          o 
hétfőn 1130-12 óráig német nyelvleckék
    - 
Kapcsolattartás továbbra is a Kréta rendszerén keresztül történik. Kérjük, kísérjék figyelemmel a faliújság bejegyzéseit, az üzeneteket, illetve a tanórákhoz kapcsolódó házi feladatokat. Az üzeneteken keresztül az osztályfőnökkel, szaktanárokkal is fel tudják venni a kapcsolatot.
    - 
A holnapi napon még elvihetők az iskolában maradt felszerelések. A továbbiakban elektronikus úton vagy telefonon tudnak kapcsolatot tartani az iskolával, a pedagógusokkal.

Iskola telefonszáma: 72/424-833, melyen hétköznapokon 8-12 óráig érdeklődhetnek.
Iskola e-mail címe: iskolaszalanta@gmail.com

Köszönjük az együttműködő segítségüket!
(2020.03.16)

Tisztelt Szülők, kedves Diákjaink!

A koronavírus elleni védekezés, diákjaink és családjaik valamint kollégáink védelme érdekében 2020. március 16-tól az iskolában - bizonytalan ideig - szünetel az órarend szerinti tanítás. A fentiek, illetve a kormány határozata értelmében tanulóink nem jöhetnek be az iskolába.
Tanáraink tantermen kívüli digitális munkarendben folytatják a tanítást. A megváltozott munkarendre vonatkozó információk elérhetőek lesznek a Kréta faliújságán, iskolánk honlapján, Facebook közösségi oldalán.
Megértésüket köszönjük.
(2020.03.14)

Korona vírus - prevenciós intézkedések

A koronavírus terjedésének megakadályozása, valamint a gyermek megfelelő ellátása érdekében, kérjük a tisztelt Szülőket, hogy ha hatósági intézkedéssel lezárt területeken jártak, annak elhagyása után tizennégy napig a gyermeke egészségi állapotát fokozott figyelemmel kísérje, ne engedje közösségbe. Amennyiben a gyermeke ez idő alatt belázasodna, hívják fel a háziorvost és a kapott instrukciókat tartsák be. Kérjük, hogy haladéktalanul tájékoztassák az iskolát.
Azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne menjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel háziorvosukat.
Felhívjuk figyelmüket, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.
(2020.03.11)

 


 

 

vissza